Indien u geld wil lenen door middel van een persoonlijke lening krijgt u in één keer de beschikking over de overeengekomen lening. Het is met andere woorden achteraf sparen. U legt namelijk elke maand een vast bedrag opzij voor deze lening. Deze leenvorm is dan ook uitermate geschikt voor een eenmalige uitgave bijvoorbeeld een auto, boot of caravan. U kunt nu wel direct gebruik maken van uw aankoop, dit is een groot voordeel van lenen.

De rente staat gedurende de hele looptijd vast en ook het bedrag wat u maandelijks opzij legt is gedurende de hele looptijd hetzelfde voor deze vorm van krediet. U weet dus van tevoren exact waar u aan toe bent en komt tussentijds nooit voor verrassingen te staan bij deze vorm van krediet.

U spreekt dus van tevoren af hoeveel u wilt lenen en hoe lang u erover wilt doen om dit weer af te lossen bij deze lening. De looptijd kan het beste worden afgestemd op de levensduur van de aankoop. Afhankelijk van uw inkomen en uw vaste lasten wordt het maximum bedrag voor iedereen persoonlijk afgestemd voor elke lening.

Op een rijtje de voordelen van een persoonlijke lening:

U krijgt in één keer de beschikking over uw lening

De rente staat gedurende de hele looptijd vast bij deze vorm van krediet

Het maandbedrag is gedurende de looptijd altijd hetzelfde

Tussentijdse renteschommelingen hebben geen invloed op uw lening

Op het einde van de afgesproken looptijd is er geen restschuld bij deze vorm van lenen

De populairste manier van geld lenen is door middel van een doorlopend krediet. Dat komt door het belangrijkste kenmerk, flexibiliteit, van deze lening. Op basis van uw persoonlijke inkomensgegevens en vaste lasten wordt een maximaal te lenen bedrag vastgesteld. Iedere maand betaalt u een van tevoren vastgesteld bedrag aan de bank voor deze lening. In gezamenlijk overleg bepalen we welke maandtermijn het beste bij U past. In dit bedrag zit rente en, afhankelijk van het gekozen aflossingspercentage meer of minder, aflossing. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag, extra aflossingen zijn altijd mogelijk en bovendien boetevrij bij een doorlopend krediet. Alles wat u heeft afgelost mag u ook weer opnemen als het u van pas komt, een groot voordeel van deze lening.

De looptijd is variabel, omdat deze afhangt van de rentestand en het opgenomen bedrag van het krediet. Aan het eind van het jaar ontvangt u ook een jaaroverzicht van de betaalde rente van de lening. Deze rente is overigens in de meeste gevallen niet meer aftrekbaar tenzij u het aantoonbaar in uw eigen huis investeert.

U ontvangt iedere maand een rekeningafschrift met de status van uw Doorlopend Krediet. Hierop staat onder andere de afgesproken kredietlimiet, de te betalen maandtermijn, het geldende rentepercentage, hoeveel uw saldo bedraagt en hoeveel u nog kunt opnemen en de mutaties die de afgelopen maand hebben plaatsgevonden op het krediet.

Wilt u geld opnemen van uw Doorlopend Krediet dan zijn er verschillende mogelijkheden afhankelijk van de financieringsmaatschappij.

Op een rijtje de voordelen van een Doorlopend Krediet:

Afgeloste bedragen kunnen weer worden opgenomen bij dit krediet.

U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag van de lening.

U ontvangt maandelijks een overzicht van uw krediet.

Extra aflossingen kunnen onbeperkt en zijn altijd boetevrij bij een doorlopend krediet.

Kredieten voor eigen woning bezitters

Voor mensen met een eigen huis zijn er speciale voordelige kredieten.
Het doorlopend krediet biedt u naast de flexibiliteit van een doorlopend krediet extra mogelijkheden : u kunt een hoger bedrag lenen en u kunt langer lenen. Zowel de hoogte van de lening als de leeftijd waarop u de lening kunt afsluiten en waarneer de lening moet zijn afbetaald zijn hoger! Tevens zijn er meer mogelijkheden  voor mensen met een tijdelijk contract. Dankzij de zekerheid die uw woning biedt kunnen de banken een lagere rente hanteren.

Bij de variant met de persoonlijke lening geldt dat u de lening gedurende de looptijd vast zet. U weet van te voren waar u aan toe bent.